Woodhouse CMS

Voor de websites die ik ontwerp en bouw, heb ik een CMS ontwikkeld: Woodhouse.

Dit CMS bevat alle benodigde middelen om je website te onderhouden:

  • pagina's toevoegen en wijzigen;
  • foto's, audio en documenten uploaden; foto's in diverse formaten en met de mogelijkheid om een juiste uitsnede te maken;
  • lijsten bij te werken: een concertagenda, een programma voor een festival/conferentie, een deelnemerslijst, een repertoirelijst;
  • kaartreserveringen bij te houden.


Logo Woodhouse CMS

Anders dan bij de meeste andere content managementsystemen, worden teksten niet als HTML gecodeerd opgeslagen en dat heeft als voordeel dat de content ook prima kan dienen voor andere uitingen dan de website, bijvoorbeeld voor een folder of brochure.
Voor het onderhoud van de teksten heb je geen kennis van HTML nodig. Dit zorgt voor heldere code. En heldere code werkt over het algemeen sneller, is minder foutgevoelig en zorgt ook voor een heldere vormgeving.

Wat dit CMS verder onderscheidt van de meeste andere systemen is, dat de website onafhankelijk is van dit CMS. De content wordt rechtstreeks uit de database geladen, niet via het CMS. Dit heeft als groot voordeel dat elke website heel flexibel is op te zetten en niet afhankelijk is van wat het CMS te bieden heeft; het CMS heeft een puur dienende, behulpzame functie - als heldere, overzichtelijke grafische interface voor de database.